Łupacz w papilotach

Przepis z programu Mitch i Matt idą na ryby
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

Łupacz w papilotach
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 mrożony filet z łupacza (ok. 200g)

kilka plasterków cienko pokrojonej cukinii

szczypta chili w płatkach

świeża bazylia

1 łyżka masła

sól

pieprz

sok z cytryny

 

 

Przygotowanie:


Filet przekładamy na papier do pieczenia rozłożony na folii aluminiowej. Na rybie układamy plasterki cukinii. Doprawiamy płatkami chili, solą i pieprzem. Na koniec dodajemy masło i świeżą bazylię. Następnie brzegi papieru razem z folią zwijamy razem tak, by uformować szczelną paczuszkę. Tak przygotowanego łupacza należy piec przez 10 minut w temperaturze 200°C. Tuż przed podaniem rybę należy skropić sokiem z cytryny.

powrót

Podobne przepisy

Delikatna zupa rybna
Daria Ładocha
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
Śledź XXI wieku
Wojciech Modest  Amaro
Przepis z programu Kuchnia polska XXI wieku (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Potrawy wigilijne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.