Lucjan crudo, winegret z papryczki habañero i limonki

Przepis z programu Przyjęcie u Rocco
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

Lucjan crudo, winegret z papryczki habañero i limonki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0




Składniki:

55g filetów lucjana, nadających się do sushi

1 pomidor dojrzewający na łodydze

1 łyżka świeżo wyciśniętego soku z limonek

1/2 łyżeczki tartej szalotki

1 papryczka habañero

fleur de Sel, do podania



Przygotowanie:

Usuń nasiona z pomidora. Miąższ zmiksuj blenderem albo w mikserze, przetrzyj przez gęste sito, zatrzymaj tylko płyn. 1 łyżkę płynu wymieszaj z sokiem z limonki oraz szalotką.



Podanie:

Ostrym nożem pokrój cienko rybę. Wymieszaj z marynatą. Podaj porcję wielkości kęsa w miseczce albo na chińskiej, porcelanowej łyżce. Udekoruj cienkim jak papier plasterkiem papryczki i Fleur de Sel.



© 2012 Vanessa Cantave

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.