Łososiowy dip z łamanym chlebem

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 45)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

Łososiowy dip z łamanym chlebem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 filiżanka odsączonego przez noc jogurtu

1-2 rozgniecione ząbki czosnku

1 łyżeczka soli

szczypta białego pieprzu

1 łyżka czerwonego octu winnego

6 liści mięty

1 filiżanka łososia z puszki

4 kawałki zgrillowanego chleba górskiego

Przygotowanie:

Wszystkie składniki poza łososiem i chlebem rozdrobnić w blenderze na gładką masę.
Odsączonego łososia rozdrobnić widelcem. Dodać 2 łyżki przygotowanego wcześniej sosu i wymieszać. Resztę sosu podać jako dip.
Serwować z kawałkami grillowanego chleba.

powrót

Podobne przepisy

Podstawowy beszamel
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Bagna cauda - gorący sos z czosnkiem i anchois
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Owoce smażone z cukrem i gorczycą
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.28)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
(odc.03) pasta z oliwek i kaparów
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.