Bill Granger

Łososiowa tartinka z zielonymi oliwkami


Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Łososiowa tartinka z zielonymi oliwkami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

kromka pieczywa na zakwasie

łyżka ricotty (lub kremowego twarożku)

plaster wędzonego łososia

cytryna

łyżeczka kaparów

zielone oliwki

kilka gałązek pietruszki

oliwa

czarny pieprz

 

 

Przygotowanie:


Podpiec w tosterze pieczywo, posmarować ricottą, na wierzchu położyć plaster łososia. W miseczce wymieszać cząstki cytryny, obranej ze skórki, zielone oliwki (po usunięciu pestek), listki pietruszki oraz kapary. Doprawić świeżo zmielonym czarnym pieprzem, skropić oliwą i ułożyć na plastrze łososia.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.