Łosoś z ziemniakami i fasolką szparagową

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 51)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Łosoś z ziemniakami i fasolką szparagową
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

4 ziemniaki pokrojone w kostkę

4 filety łososia

oliwa

2 filiżanki fasolki szparagowej

pół filiżanki prażonych, posiekanych migdałów

pół filiżanki liści bazylii

łyżeczka soku z cytryny

sól i biały pieprz

bazylia i cząstki cytryny do dekoracji

Przygotowanie:

Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Łososia usmażyć na oliwie. Fasolkę ugotować na parze, a następnie połączyć z migdałami i bazylią. Doprawić sokiem z cytryny, oliwą, solą i pieprzem.
Ziemniaki przełożyć na cztery talerze. Dodać fasolkę. Na wierzchu ułożyć kawałki ryby. Przybrać bazylią i cząstkami cytryny.

powrót

Podobne przepisy

Parowany pstrąg
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
Łosoś marynowany w cytrusach
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Szaszłyczki rybne
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia brazylijska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.