Curtis Stone

Łosoś z suchej marynaty i bliny z mulami z crème fraiche i kawiorem z łososia


Przepis z programu Surfing po menu 4 (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza

Łosoś z suchej marynaty i bliny z mulami z crème fraiche i kawiorem z łososia
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

 

Przygotowanie:


Łosoś
Usuń ości z łososia. Natrzyj mięso wanilią, koperkiem i wódką. Wymieszaj cukier z solą i obłóż rybę mieszanką. Upewnij się czy wszystkie strony filetu są dokładnie pokryte. Całość włóż na dwa dni do lodówki, lekko obciąż. Kiedy łosoś się zamarynuje będzie jędrny i nabierze intensywnego koloru.
Opłucz rybę z marynaty. Pokrój w cienkie plastry, w poprzek do włókien.

powrót

Podobne przepisy

Potrawka z kalmarów z groszkiem
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Krewetki gremolata
Rick Stein
Przepis z programu Morska odyseja Ricka Steina odc.1
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Zupa z krabem i kukurydzą
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 38)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Owoce morza
Pikantne mule z fasolą
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Raki po warszawsku z grzankami na maśle
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.