Łosoś z miodem, sosem sojowym i makaronem gryczanym

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 43)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

Łosoś z miodem, sosem sojowym i makaronem gryczanym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

pół opakowania 100% makaronu gryczanego

pół filiżanki miodu

2 łyżki tamari

1 łyżka startego imbiru

1 łyżeczka mirinu

1 filiżanka wody

2 filety z łososia

1 łyżeczka oliwy

1 łyżeczka kudzu wymieszanego z połową filiżanki wody

2 pokrojone dymki

Przygotowanie:

Makaron ugotować i odcedzić.
Wymieszać miód, tamari, imbir, mirin i wodę. Tak przygotowaną marynata zalać rybę. Odstawić do zamarynowania. Następnie parować w parowniku albo na patelni przez 3 minuty.
Marynatę podgrzać w rondelku. Powoli wlać kudzu. Mieszać, żeby nie powstały grudki.
Makaron przełożyć do miseczek. Na wierzchu ułożyć rybę. Polać sosem z marynaty i posypać dymką.

powrót

Podobne przepisy

Zupa rybna po wenecjańsku
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Pstrąg wędzony w herbacie
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia irlandzka
Łosoś pieczony w folii
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Sardynki z szarmulą
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia marokańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.