Łosoś z majonezem ziołowym

Przepis z programu Mitch i Matt idą na ryby
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

Łosoś z majonezem ziołowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 filety z łososia

po ok. 130g

50 ml białego wina

1 liść laurowy

garść liści estragonu

garść liści i łodyg natki pietruszki

 

 

Przygotowanie:


Przygotuj majonez. Wymieszaj żółtka, musztardę i ocet, a następnie, cały czas mieszając trzepaczką, dodaj wąską strużką olej. Ubijaj, aż zgęstnieje. Dodaj zioła i sok z cytryny. Do rondelka wlej 200 ml wody, dodaj wino, liść laurowy, estragon i natkę. Dodaj rybę i gotuj na wolnym ogniu przez jakieś 3-4 minuty, aż ryba będzie gotowa. Podawaj z majonezem.

powrót

Podobne przepisy

Sardynki z szarmulą
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Dorada z szynką pata negra
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni Świeta (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.