Łosoś z creme freiche

Przepis z programu Mitch i Matt idą na ryby
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

Łosoś z creme freiche
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 cienkie filety z łososia (po ok. 150g)

1 średnia cebula

posiekana

4 łyżki creme freiche

2 łyżeczki posiekanych kaparów

5 gałązek rukwi wodnej

posiekanej

5 posiekanych gałązek świeżego estragonu

skórka z 1 cytryny

sok z 1 cytryny

sól i pierz

 

 

Przygotowanie:


Cebulę, kapary, rukiew wodną i estragon przełożyć do miski i dodać startą skórkę cytryny. Dodać creme freiche i wszystko dokładnie wymieszać. Na koniec dodać sok z cytryny i ponownie wymieszać.
Filety z łososia doprawić solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek. Rybę smażyć po ok. 2 minuty z każdej strony. Podawać z dressingiem z creme freiche.

powrót

Podobne przepisy

Faszerowane sardele po rybacku z puree z cukinii
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Łosoś marynowany w cytrusach
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.