Laura Calder

Łosoś z ciepłą oliwą z dodatkiem pomidorów i bazylii


Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Łosoś z ciepłą oliwą z dodatkiem pomidorów i bazylii
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Łosoś:

6 kawałków łososia, 140 g każdy lub 1 duży filet

sól i pieprz

oliwa



Oliwa:

125 g oliwy extra vergine

1 obrany i posiekany pomidor

1 garść posiekanych liści bazylii

sól i pieprz



Przygotowanie:

Podgrzej piekarnik do 160°C. Osusz łososia papierowym ręcznikiem i dopraw solą oraz pieprzem. Ułóż rybę na blasze i piecz około 15 min. W tym czasie podgrzej w rondlu oliwę. Zdejmij ją z ognia i wymieszaj z pomidorem oraz bazylią. Dopraw solą i pieprzem. Wyjmij rybę z piekarnika i ułóż na półmisku. Polej ją ciepłą oliwą z dodatkiem pomidorów i bazylii.



© Laura Calder



powrót

Podobne przepisy

Halibut na risotto z prawdziwków
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Grillowane sardynki z koprem włoskim
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Dania z grilla
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Gefilte fisz w szarym sosie
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia żydowska, Kuchnia koszerna
Pstrąg na zimno z fenkułem w sosie z białego wina i pomidorów
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Burgery z łososia z salsą z mango
Adriana Marczewska
Przepis z programu Ślinotok (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.