Andrzej Polan

Łosoś wędzony z młodymi burakami i musem z groszku


Przepis z programu Polska ze smakiem 6
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska

Łosoś wędzony z młodymi burakami i musem z groszku
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

opakowanie zielonego groszku

limonka

olej Kujawski z bazylią i cytryną

sól

pieprz

4 szt. młodych, małych buraków

syrop z pędów sosny

sok z limonki

garść jeżyn

4 łyżeczki jagód

grejpfrut

płatki róż

Przygotowanie:

Groszek sparz krótko w wodzie z solą i cukrem. Zmiksuj go na krem, dodaj sok z limonki, dopraw solą oraz pieprzem.
Buraki pokrój na bardzo cienkie plastry, skrop syropem z pędów sosny, sokiem z limonki. Dodaj jeżyny i jagody. Na końcu skrop olejem Kujawskim z bazylią i cytryną. Wszystkie składniki delikatnie wymieszaj. Grejpfruta obierz i wyfiletuj. Łososia wędzonego ze skórą delikatnie podgrzej na patelni.
Łososia podawaj na musie z groszku, z burakami i jeżynami, filecikami z grejpfruta i płatkami róż.

powrót

Podobne przepisy

Łupacz z południowych Indii i chow der kukurydziany
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Halibut ze zrumienionym masłem
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Grzanki z sardelami i pomidorami
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.