Jacques Pépin

Łosoś w plastrach cukinii


Przepis z programu Jacques Pepin: Nowe dania na szybko (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski

Łosoś w plastrach cukinii
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Przygotowanie

Ostrą obieraczką do warzyw skroić długie paski z 1 nie obranej cukinii. Przerywać czynność, gdy ostrze dotrze do pestek. Obracać cukinię i powtórzyć skrawanie. Resztę cukinii wyrzucić. Na desce położyć pasek cukinii. Na środku umieścić kawałek wędzonego łososia. Powinien lekko wystawać z obu stron paska. Rybę posmarować 2 łyżeczkami twarożku homogenizowanego. Posypać szczyptą soli i świeżo mielonego czarnego pieprzu. Dokładnie zawinąć pasek cukinii tak, aby powstała paczuszka w kształcie rolmopsa. Przekroić na pół. Obie połówki położyć na półmisku. Powtórzyć czynności z pozostałymi paskami cukinii. Podawać bez dodatków lub z cienkimi sezamowymi krakersami.



© Jacques Pepin

powrót

Podobne przepisy

Gryczane bliny ze śledziem
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 3 (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski, Potrawy wigilijne, Śledzie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Papilot z sandacza na ostro z ziołami
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam w sieci: patenty i triki (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Sum pod sosem z kiszonych ogórków i koperku
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 3 (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia polska
Carpaccio z marynowanego łososia
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.