Łosoś smażony z czarnymi truflami, młody szpinak i ziemniaki „Yukon Gold”

Przepis z programu Przyjęcie u Rocco
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

Łosoś smażony z czarnymi truflami, młody szpinak i ziemniaki „Yukon Gold”
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0




Składniki:

6 ziemniaków „Yukon Gold”

oliwa

koszerna sól i pieprz (do smaku)

250 g filetów z norweskiego łososia bez skóry

2 łyżki masła z czarnymi truflami

120 ml wytrawnego, białego wina

120 ml crème fraiche

240 g świeżego, młodego szpinaku



Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 220°C. Obierz ziemniaki, pokrój w cienkie plastry. Wymieszaj z oliwą, dopraw solą i pieprzem. Ułóż na teflonowej blasze i piecz przez 15-18 minut. Na dużej, teflonowej patelni rozgrzej na średnim ogniu do dużego 1 łyżkę oliwy. Dopraw filety solą i pieprzem, połóż na patelni. Dodaj masło truflowe, crème fraiche i białe wino. Delikatnie wymieszaj. Gdy ryba się dusi, polewaj ją sosem. Przewróć po 4 minutach, dalej ją duś, polewając sosem. Dodaj szpinak, niech zmięknie. Wystarczy 1 minuta. Podawaj łososia na szpinaku, polej sosem dookoła talerza. Przed podaniem dołóż chrupkie ziemniaki.



© 2012 Nicole Straight



powrót

Podobne przepisy

Zapiekany łosoś z brokułami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Ryba z panch phoron
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 42)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: kuchnia bangladeska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.