Delia  Smith

Łosoś pieczony w folii


Przepis z programu Delia na lato (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Łosoś pieczony w folii
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0




Skladniki

kawałki świeżego łososia

listki laurowe

gałązki estragonu

łyżka białego wina

sól i pieprz



Przygotowanie

Kawałki świeżego łososia układamy na arkuszu folii, każdy doprawiamy solą, pieprzem, pokruszonymi listkami laurowymi oraz gałązkami estragonu i polewamy łyżką białego wina. Folię zawijamy. Rybę pieczemy 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza. Można ją podawać na zimno z sosem z awokado.



© Delia Smith

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.