Agnieszka Kręglicka

Łosoś marynowany w balsamico


Przepis z programu Para w kuchni (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Łosoś marynowany w balsamico
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

600g mięsa świeżego łososia oczyszczonego z ości, pokrojonego w plasterki

Marynata:

3/4 szklanki octu balsamico

1/4 szklanki oliwy z oliwek

pieprz, sól

1 marchew pokrojona w plasterki

1 czerwona cebula pokrojona w wiórki

1 łodyga selera naciowego obrana i pokrojona w plasterki

1/2 bulwy kopru włoskiego pokrojona w plasterki

Przygotowanie:

Dobrze roztrzepać ocet z oliwą, solą i pieprzem, dodać pokrojone warzywa i rybę. Odstawić na 4 godziny do lodówki. Podawać odsączone z marynaty, z warzywami i z białym pieczywem. Jakość dania zależy od jakości octu balsamico. Jeżeli ocet jest bardzo kwaśny można poprawić jego smak odparowując go na małym ogniu i dosładzając.

powrót

Podobne przepisy

Wędzony łupacz w sosie maślano-szczypiorkowym na szpinaku
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.4)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania z ryb
Halibut ze zrumienionym masłem
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Filety z makreli w liściach dzikiego czosnku
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Gurami smażony w całości
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Sum pod sosem z kiszonych ogórków i koperku
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 3 (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia polska
Szaszłyki z żabnicy w zalewie z ziół prowansalskich
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.