Łosoś gotowany w torebce z koprem włoskim

Przepis z programu Przepisy z Niebiańskiej kuchni (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

Łosoś gotowany w torebce z koprem włoskim
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 filety z łososia

sól i pieprz

2 bulwy pokrojonego kopru włoskiego

2 cebule

posiekane

4 łyżki masła

200 ml białego wina

sok z 1 cytryny

4 zamykane torebki do mrożonek

 

 

Przygotowanie:


Zagotuj wodę w garnku. Przypraw łososia. Włóż każdy z filetów do osobnej torebki razem z koprem włoskim, cebulą, łyżką masła i białym winem. Dodaj sok z cytryny i zamknij szczelnie torebkę. Gotuj w wodzie przez 10 minut.

powrót

Podobne przepisy

Łosoś pieczony w folii
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Wiązana ryba
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Dorsz ze śmietaną, porami i marchewką
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Łosoś w kaszce kuskus
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Czerwony lucjan z trawą cytrynową
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.