Delia  Smith

Lody z turronem


Przepis z programu Delia na lato (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Lody z turronem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

3 żółtka

łyżeczka mączki kukurydzianej

pół łyżeczki ekstraktu waniliowego

10 dag drobnego cukru

300 ml mleka

30 dag serka homogenizowanego

pokruszony turron (hiszpański rodzaj nugatu z migdałami)

 

 

Przygotowanie:


Z żółtek, mączki kukurydzianej, wanilii, cukru i mleka gotujemy angielski sos budyniowy.
Dodajemy turron i mieszamy. Masę wlewamy do maszynki do lodów i ukręcamy około pół godziny, a następnie przekładamy do pojemnika i przechowujemy w zamrażalniku.

powrót

Podobne przepisy

Gruszka z waflami orzechowymi
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Galaretka hibiskusowa
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 40)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Pieczone jabłka w imbirowej sukni
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.8)
trudność: trudne
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.