Lody smażone w tempurze na koszyczku z kataifi z pakiecikami z ciasta kakaowego nadziewanymi truskawkami

Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Lody smażone w tempurze na koszyczku z kataifi z pakiecikami z ciasta kakaowego nadziewanymi truskawkami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Przygotowanie:

Z lodów uformować kulki i włożyć do zamrażarki z lodowatej wody i mąki zrobić tempurę, a w drugiej misce rozdrobnić płatki kukurydziane. Wyjąć z zamrażarki kulki lodowe i obtoczyć w cieście i płatkach i włożyć do zamrażarki. Rozmrozić ciasto kataifi uformować koszyczki i piec 7 min w temperaturze 200 stopni C. Zrobić ciasto jak na pierogi z dodatkiem kakao wykroić z niego kwadraty o boku 7 cm i nadziewając truskawką formować pakieciki, gotować 5 min. Połowę białej czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej i dodać do niej 100 mililitrów śmietany kremówki, zrobić sos. Upiec 3 kółeczka o średnicy 3 cm. Z gotowego ciasta francuskiego. Na talerzu zrobić smugę z białej czekolady, na niej ułożyć pakieciki, przedzielić pakieciki kółeczkami z ciasta francuskiego, obok na koszyczku z kataifi ułożyć kulkę lodową smażoną w głębokim oleju 3 minuty, polać sosem z białej czekolady, oprószyć cukrem pudrem, ozdobić miętą.



© Julita Zatorska

powrót

Podobne przepisy

Morele zapiekane w syropie z wanilią
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Morele (odc.10)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Biały mus
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Eton Mess
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Bezy
Banany w mleku kokosowym
Daria Ładocha
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Francuskie tosty z salsą truskawkową
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia francuska
Ananasy z cukrem trzcinowym, sokiem i liśćmi z limonki o aromacie trawy cytrynowej
Przepis z programu Spalony? (odc. 1)
trudność: trudne
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia dietetyczna

skomentuj przepis

#gregor

17.02.2012 20:24


ruda slaska

CYTUJ

wygląda super a jeszcze lepiej smakuje. Oddaję głos

#bozo

14.02.2012 21:33


warszawa

CYTUJ

Oddaję głos wszystkie przepisy Julity Zatorskiej są super :-)

#annakubas

14.02.2012 14:45


Węgierka

CYTUJ

Jeśli Krysia mówi, że jest pyszne, to jest pyszne. Jestem za!

#Głodny_Student

14.02.2012 02:12


Rzeszów

CYTUJ

Danie zostało przygotowane i zjedzone. Mniam Mniam:)

#krysiakubicka

14.02.2012 00:19


Katowice

CYTUJ

Pysznie wygląda i pysznie smakuje !!!!!!! Oddaję głos :))))

#agatajakubik

12.02.2012 21:36


WARSZAWA

CYTUJ

dla mnie wygląda odlotowo i jestem w stanie wyobrazić sobie jak smakuje:)) oddaje głos!

#arthur666

10.02.2012 17:32


Szczecin

CYTUJ

Ciekawy danie, troszkę nieciekawe podanie, ale może być pysznie. Oddaję głos :)

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.