Anna Olson

Lody jogurtowo-brzoskwiniowe


Przepis z programu Anna Olson: Sezon na świeżość 2 (odc.14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Lody jogurtowo-brzoskwiniowe
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 szklanki świeżych brzoskwiń

obranych ze skórki i pokrojonych w kostkę

½ szklanki miałkiego cukru (np. fruktozy)

2 łyżki soku z cytryny

1 łyżeczka ekstraktu z wanilii

2 szklanki jogurtu

¾ szklanki śmietany kremówki

ubitej na sztywno

 

 

Przygotowanie:


Zmiksuj brzoskwinie blenderem na gładko, dodaj cukier, sok z cytryny oraz wanilię i mieszaj, aż cukier się rozpuści. W drugiej misce utrzyj jogurt na gładko i wymieszaj z purée brzoskwiniowym. Wmieszaj bitą śmietanę, przełóż wszystko do maszynki do lodów i postępuj zgodnie z instrukcją. Przełóż lody do pojemnika i wstaw do zamrażalnika co najmniej na 3 godziny.

powrót

Podobne przepisy

Ravioli
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.14)
trudność: trudne
rodzaj dania: Desery, Pierogi i pierożki
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Panna cotta z sosem malinowym
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Domowe krówki z makiem
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Pudding ryżowy z kardamonem i śliwkami
Sophie Dahl
Przepis z programu Apetyczna panna Dahl (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Grube naleśniki z kremem czekoladowo-orzechowym
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.5)
trudność: trudne
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia rumuńska
Deser z mango i truskawek
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.