Anna Olson

Lody jogurtowo-brzoskwiniowe


Przepis z programu Anna Olson: Sezon na świeżość 2 (odc.14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Lody jogurtowo-brzoskwiniowe
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 szklanki świeżych brzoskwiń

obranych ze skórki i pokrojonych w kostkę

½ szklanki miałkiego cukru (np. fruktozy)

2 łyżki soku z cytryny

1 łyżeczka ekstraktu z wanilii

2 szklanki jogurtu

¾ szklanki śmietany kremówki

ubitej na sztywno

 

 

Przygotowanie:


Zmiksuj brzoskwinie blenderem na gładko, dodaj cukier, sok z cytryny oraz wanilię i mieszaj, aż cukier się rozpuści. W drugiej misce utrzyj jogurt na gładko i wymieszaj z purée brzoskwiniowym. Wmieszaj bitą śmietanę, przełóż wszystko do maszynki do lodów i postępuj zgodnie z instrukcją. Przełóż lody do pojemnika i wstaw do zamrażalnika co najmniej na 3 godziny.

powrót

Podobne przepisy

Turron z Alicante
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera 2 (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Parfait (lody) piernikowe
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.3)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Mix grillowanych owoców
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania z grilla
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Crumble z borówką amerykańską
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pralinki niespodzianka
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dobre dla dzieci
Suflet czekoladowy
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.