Annabel  Langbein

Łódeczki z pieczonej papryki


Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski

Łódeczki z pieczonej papryki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

3 papryki

1 posiekany ząbek czosnku

1 łyżka oliwy

kapary

anchois



Przygotowanie:

Piekarnik rozgrzać do 200 °C. Paprykę umyć, pokroić na 3, oczyścić z pestek i błonek, ułożyć na blaszce skórką do dołu. Czosnek wymieszać z oliwą. Skropić wnętrze każdej łódeczki. Na każdej z nich ułożyć 3-4 kapary i jedno anchois. Piec 15-20 minut. Podawać.



powrót

Podobne przepisy

Prażona kukurydza po francusku
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Namy z warzywami
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Carpaccio z gruszki, cukinii i pieczarek
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 6 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Nadziewane pomidory
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pikantne buraczki
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Smażony ser z sosem tatarskim
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia czeska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.