Jola Słoma

Łódeczki z cykorii z wegetariańskim majonezem i wegańskim kawiorem wasabi


Przepis z programu ATELIER SMAKU odc.5
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

odsłon: 6735

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 cykoria

1 słoiczek wegańskiego kawioru Wasabi

1 limonka

 

Majonez

100 ml schłodzonego mleka skondensowanego

200 ml oleju

2 łyżki musztardy

sok z 1 cytryny

1/3 łyżeczki czarnej soli lub zwykłej soli

Przygotowanie:

Miksujemy mleko z olejem przez chwilę, następnie dodajemy czarną sól. Chwilę miksujemy, dodajemy musztardę, znowu miksujemy, i na samym końcu dolewamy sok z cytryny. Miksujemy jeszcze przez moment. Na liście cykorii kładziemy łyżeczkę majonezu, odrobinę kawioru Wasabi. Przyozdabiamy kawałkami limonki. Czarna sól pochodzi z Indii, można ją kupić w sklepach kolonialnych i internetowych.

powrót

Podobne przepisy

Rukiew z chrupiącym czosnkiem
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
Risotto z podgrzybkami z kaszy pęczak
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
Sałatka z serem czosnkowym
Gieno Mientkiewicz
Przepis z programu Przez dziurkę od sera 2 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
Deska serów
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Maryla al dente (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.