Łódeczki z cykorii z wegetariańskim majonezem i wegańskim kawiorem wasabi

Łódeczki z cykorii
Oceń przepis:
28 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Jola Słoma

Seria kulinarna:
ATELIER SMAKU odc.5
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

Majonez
  • 100 ml schłodzonego mleka skondensowanego
  • 200 ml oleju
  • 2 łyżki musztardy
  • sok z 1 cytryny
  • 1/3 łyżeczki czarnej soli lub zwykłej soli

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Miksujemy mleko z olejem przez chwilę, następnie dodajemy czarną sól. Chwilę miksujemy, dodajemy musztardę, znowu miksujemy, i na samym końcu dolewamy sok z cytryny. Miksujemy jeszcze przez moment. Na liście cykorii kładziemy łyżeczkę majonezu, odrobinę kawioru Wasabi. Przyozdabiamy kawałkami limonki. Czarna sól pochodzi z Indii, można ją kupić w sklepach kolonialnych i internetowych.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA