Liście szpinaku z hinduskim serem paneer

Przepis z programu Domowy kucharz 2 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Liście szpinaku z hinduskim serem paneer
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

55 g masła

1 łyżka całych nasion kuminu

1 obrana i posiekana cebula

4 rozgniecione ząbki czosnku

900 g umytych liści świeżego szpinaku

sól

2 łyżki oleju roślinnego

1 gomółka sera paneer

Przygotowanie:

Roztop masło, dorzuć nasiona kuminu. Smaż przez 1-2 minut, dodaj cebulę i czosnek, zeszklij na tłuszczu. Dorzuć szpinak, dopraw solą i mieszaj, aż liście zmiękną.
Rozgrzej olej na silnym ogniu, wrzuć ser. Smaż po jednej stronie, aż będzie złocisty, czyli przez 2-3 minut. Przewróć i przysmaż tak samo z drugiej. Dorzuć do szpinaku, mieszaj, aż ser rozpadnie się na kawałki wielkości kęsa.

powrót

Podobne przepisy

Fava - krem z grochu i oliwy
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.27)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia grecka

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.