Liście lipy i kwiaty dzikiego bzu smażone w głębokim tłuszczu

Przepis z programu Niebiańska kuchnia - wzloty i upadki (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Liście lipy i kwiaty dzikiego bzu smażone w głębokim tłuszczu
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

200 g mąki z ciecierzycy

100 ml mleka

rozmaryn

olej

liście lipy i kwiatostany dzikiego bzu

 

 

Przygotowanie:


Wymieszaj mąkę z mlekiem, tak aby powstało rzadkie ciasto. Dodaj trochę rozmarynu i odstaw na 10 minut. W głębokim garnku rozgrzej olej. Zanurz liście i kwiaty w cieście, a następnie wrzuć na gorący tłuszcz. Zostaw na kilka sekund. Gdy zrobią się złote - można je wyjmować. Odsącz je z nadmiaru oleju i podawaj.

powrót

Podobne przepisy

Aromatyczne bengalskie tofu z brokułami
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 42)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska, kuchnia bangladeska
Masa figowo-orzechowa
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 49)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Nadzienie grzybowo-orzechowe
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 56)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Fasola cannellini, burak liściowy i pilaw z komosy
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Masa kajmakowa
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.28)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Podpłomyki w terenie, bez stolnicy
Łukasz Łuczaj
Przepis z programu Dziki obiad Łukasza Łuczaja (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Inne, Pieczywo

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.