Agnieszka Kręglicka

Liptauer


Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia austriacka

Liptauer
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

100 g bryndzy

100 g miękkiego twarogu

100 g miękkiego masła

1 biała cebula pokrojona w drobną kostkę

4 posiekane anchois

1 łyżka malutkich kaparów w całości lub dużych kaparów posiekanych

papryka słodka w proszku

mielony kminek

posiekany szczypiorek

 

Przygotowanie:

Utrzeć dokładnie sery z masłem, dodać przyprawy i dobrze wymieszać, doprawić do smaku. Pasta powinna być ostra, o zdecydowanym charakterze. Podawać do chleba.

powrót

Podobne przepisy

Sos winegret Laury
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.42)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Aksamitne guacamole
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Guacamole
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Majonez
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Raita ze szpinakiem i koperkiem
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.