Linguini z krabem i kawiorem

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 46)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Linguini z krabem i kawiorem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

Makaron:

500 g mąki

6 jajek

szczypta szafranu

łyżka oliwy

łyżeczka soli

Sos:

500 g mięsa z kraba

3 posiekane szalotki

rozgnieciony ząbek czosnku

filiżanka białego wina

600 ml śmietany

pęczek szczypiorku

ćwierć filiżanki natki pietruszki

100 g masła

50 g kawioru ze śledzi

50 g kawioru z łososia

Przygotowanie:

Do przesianej mąki stopniowo wlewać jajka roztrzepane z szafranem, oliwą i solą. Zagnieść gładkie ciasto. Zawinąć w folię i odłożyć na pół godziny. Następnie przygotować makaron za pomocą maszynki.
Na maśle podsmażyć szalotki i czosnek. Wlać białe wino. Gotować, aż płyn odparuje do połowy. Dodać pozostałe składniki. Zagotować i dołożyć ugotowany makaron. Podawać z kawiorem.

powrót

Podobne przepisy

Mule smażone w cieście podawane z sosem cytrynowym
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Krewetki z koprem włoskim i absyntem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Krewetki gotowane po jamajsku
Ainsley Harriot
Przepis z programu Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia jamajska
Makaron z sosem paprykowym
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Płatki makaronu z pesto
Przepis z programu Dwóch łakomych Włochów 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Krewetki z chili i limonką - Marieta Marecka
Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.