Linguini al olio

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Linguini al olio
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

500 g makaronu linguini

oliwa

100 g masła

6 ząbków czosnku

1 łyżeczka suszonego chili albo 1 długa papryczka

2 anchois

1 pęczek posiekanej natki pietruszki

ćwierć posiekanej czerwonej cebuli

sól

parmezan



Przygotowanie:

Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na rozgrzanej oliwie podsmażyć cebulę, anchois i czosnek. Dodać ugotowany makaron i natkę pietruszki. Przyprawić do smaku solą i chili.

Podawać z parmezanem.

powrót

Podobne przepisy

 Gnocchi z grzybami, żurawiną i ricottą
Adriana Marczewska
Przepis z programu Ślinotok (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Spaghetti puttanesca
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Makaron z serem pleśniowym
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Omlet makaronowy z grzybowym sosem
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
Makaron z listkami rzepy i aromatycznym pesto
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

wodorko

postów: 4

29.03.2016 11:57

CYTUJ

hihihi mało składników oznacza tylko jedno - danie jest przepyszne

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.