Linguini al olio

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Linguini al olio
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

500 g makaronu linguini

oliwa

100 g masła

6 ząbków czosnku

1 łyżeczka suszonego chili albo 1 długa papryczka

2 anchois

1 pęczek posiekanej natki pietruszki

ćwierć posiekanej czerwonej cebuli

sól

parmezan



Przygotowanie:

Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na rozgrzanej oliwie podsmażyć cebulę, anchois i czosnek. Dodać ugotowany makaron i natkę pietruszki. Przyprawić do smaku solą i chili.

Podawać z parmezanem.

powrót

Podobne przepisy

Spaghetti z czosnkiem, szpinakiem i chili
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Nadziewana cykoria zapiekana w paskach makaronu
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Kluski leniwe z serem
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski, Pierogi i pierożki
kuchnia świata: Kuchnia polska
Pasta a la Norma
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

wodorko

postów: 4

29.03.2016 11:57

CYTUJ

hihihi mało składników oznacza tylko jedno - danie jest przepyszne

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.