Gary  Rhodes

Linguine z nogaczem i sos pomarańczowo-estragonowy


Przepis z programu Gary Rhodes w kuchni przez cały rok (odc.2)
trudność: trudne
rodzaj dania: Owoce morza

Linguine z nogaczem i sos pomarańczowo-estragonowy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 kraby nogacze ważące ok. 1 kg

 

 

Przygotowanie:


Kraby wrzuć do wrzątku i gotuj przez 8 minut. Następnie wyjmij białe i brązowe mięso, trzymaj je oddzielnie. Zachowaj też pancerze, które należy umyć, i podzielone odnóża. Sprawdzić dokładnie białe mięso, czy nie zaplątał się ostry odłamek pancerza i podziel na apetyczne cząstki.

powrót

Podobne przepisy

Kotlety z krabów
Aaron Craze
Przepis z programu Rude Boy w kuchni (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
Pasta vongole
Rick Stein
Przepis z programu Morska odyseja Ricka Steina (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Makarony, kluski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Placuszki papad z krewetkami
Rick Stein
Przepis z programu Morska odyseja Ricka Steina Wyprawa w morze i tułaczka po Goa (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Potrawka z muli z szafranowym ryżem
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.