Linguine z nogaczem i sos pomarańczowo-estragonowy

Linguine z nogaczem i sos pomarańczowo-estragonowy
Oceń przepis:
27 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Gary Rhodes

Seria kulinarna:
Gary Rhodes w kuchni przez cały rok (odc.2)
Trudność:
trudne
Rodzaj dania:
Owoce morza

Składniki:

  • 4 kraby nogacze ważące ok. 1 kg

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Kraby wrzuć do wrzątku i gotuj przez 8 minut. Następnie wyjmij białe i brązowe mięso, trzymaj je oddzielnie. Zachowaj też pancerze, które należy umyć, i podzielone odnóża. Sprawdzić dokładnie białe mięso, czy nie zaplątał się ostry odłamek pancerza i podziel na apetyczne cząstki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA