Ainsley Harriot

Linguine z krabami


Przepis z programu Ekspres Ainsleya dla smakoszy (odc.11)
trudność: brak
rodzaj dania: Makarony, kluski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Linguine z krabami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

makaron linguini

szalotka lub czerwona cebula

kilka ząbków czosnku

kilka pomidorów

świeża papryczka chili

puszka mięsa krabowego

natka pietruszki

kilka łyżek wódki

 

 

Przygotowanie:


Na patelni poddusić na oliwie posiekane szalotki, czosnek i papryczkę chili. Dodać pokrojone pomidory. Kiedy zaczną się rozpadać, wlać wódkę do sosu. Dodać częściowo odsączone mięso krabowe z puszki, wymieszać. Ugotowany makaron odcedzić i wymieszać z sosem, podawać posypane posiekaną natką pieruszki.

powrót

Podobne przepisy

Krewetki z solą i pieprzem
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Sos surowy z różnymi pomidorami
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Kluski leniwe z serem
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski, Pierogi i pierożki
kuchnia świata: Kuchnia polska
Leniwe w sosie porzeczkowym
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak w sezonie 4 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Paella z krewetkami i warzywami z grilla
Przepis z programu Uczty z wysp Morza Śródziemnego (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza, Dania z grilla
kuchnia świata: Kuchnia śródziemnomorska
Sałatka z langusty, fenkułu i winogron
Przepis z programu Uczty z wysp Morza Śródziemnego (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza, Sałatki
kuchnia świata: Kuchnia śródziemnomorska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.