Ainsley Harriot

Linguine z krabami


Przepis z programu Ekspres Ainsleya dla smakoszy (odc.11)
trudność: brak
rodzaj dania: Makarony, kluski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Linguine z krabami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

makaron linguini

szalotka lub czerwona cebula

kilka ząbków czosnku

kilka pomidorów

świeża papryczka chili

puszka mięsa krabowego

natka pietruszki

kilka łyżek wódki

 

 

Przygotowanie:


Na patelni poddusić na oliwie posiekane szalotki, czosnek i papryczkę chili. Dodać pokrojone pomidory. Kiedy zaczną się rozpadać, wlać wódkę do sosu. Dodać częściowo odsączone mięso krabowe z puszki, wymieszać. Ugotowany makaron odcedzić i wymieszać z sosem, podawać posypane posiekaną natką pieruszki.

powrót

Podobne przepisy

Leniwe w sosie porzeczkowym
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak w sezonie 4 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.