Anna Olson

Letnie owoce pod zaspą


Przepis z programu Na słodko 3 (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Letnie owoce pod zaspą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 szklanka obranych i pokrojonych na plastry brzoskwiń

1 szklanka pokrojonych na plasterki śliwek

1 szklanka moreli

pokrojonych na plasterki

1 szklanka malin

¾ szklanki cukru

1 łyżka świeżo wyciśniętego soku z limonki

1 łyżeczka drobno otartej skórki z limonki

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 190ºC. Wymieszać owoce z cukrem i przełożyć do żaroodpornego naczynia o pojemności 6 szklanek.

powrót

Podobne przepisy

Bita śmietana z bezami i malinami
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Pudding
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska
Krem zabaione aromatyzowany winem recioto i kulkami melona
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
(odc.019) ananas z kolendrą
Michael  Smith
Przepis z programu Domowy kucharz (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Deser tiramisu z malinami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Panna cotta z maślanki, z naleśnikowymi faworkami i kremowym sosem truskawkowym
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Maślanka (odc. 9)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.