Rick Stein

Letnia sałatka z kałamarnic


Przepis z programu Morski przewodnik Ricka Steina Francuski rynek i kałamarnice z Portland (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

Letnia sałatka z kałamarnic
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

kałamarnica

zielona fasolka

sól

oliwa

czarny pieprz

 

 

Przygotowanie:


Oczyszczoną kałamarnicę pokroić w paski. Przez kilka minut blanszować zieloną fasolkę w posolonej wodzie. Podsmażyć kałamarnicę na oliwie posypując czarnym pieprzem. Zdjąć z ognia i nie pozwolić wystygnąć.
Sos: mieszamy łyżkę angielskiej musztardy, kilka łyżek octu winnego, dużo oliwy z oliwek, trochę oleju z orzechów laskowych i trochę soli.
Na liściach roszponki układamy kawałki kałamarnicy, na nich zielona fasolkę, dekorujemy gałązką trybuli i pokrojonymi w plasterki pieczarkami. Polewamy sosem.

powrót

Podobne przepisy

Szafranowy ryż z ragout z ryb
Przepis z programu
trudność: trudne
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Kalmary na czerwonej soczewicy
  Vienio
Przepis z programu Ślinotok (odc. 9)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
Goańskie ciastka krewetkowo-kokosowe
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
(odc.15)krewetki w ognistym sosie
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
Krewetki opiekane na trzcinie cukrowej
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.