Anjum  Anand

Lassi z jeżyn


Przepis z programu Łatwa kuchnia indyjska 2 (odc.4)
trudność: brak
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Lassi z jeżyn
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

300 g umytych jeżyn

200 g jogurtu naturalnego

140 ml wody

2 łyżeczki cukru lub miodu

½ łyżeczki soku z cytryny

 

 

Przygotowanie:


Zmiksować wszystkie składniki lassi. Ewentualnie dosłodzić do smaku. Przecedzić napój przez sito, aby pozbyć się pestek. Schłodzić w lodówce.

powrót

Podobne przepisy

Koktajl z mango i mleka kokosowego
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Bąbelki o smaku granatu
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Madhubanka
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Kawa
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia koszerna
Margarita truskawkowa
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.32)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.