Anjum  Anand

Lassi z jeżyn


Przepis z programu Łatwa kuchnia indyjska 2 (odc.4)
trudność: brak
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Lassi z jeżyn
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

300 g umytych jeżyn

200 g jogurtu naturalnego

140 ml wody

2 łyżeczki cukru lub miodu

½ łyżeczki soku z cytryny

 

 

Przygotowanie:


Zmiksować wszystkie składniki lassi. Ewentualnie dosłodzić do smaku. Przecedzić napój przez sito, aby pozbyć się pestek. Schłodzić w lodówce.

powrót

Podobne przepisy

Sangria z owocami letnimi
Agata Jędraszczak
Przepis z programu ImprezuJEMY (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Moscow mule
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Dnie i wieczory (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Wino ze skórką pomarańczową
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Orzeźwiający napój z mango
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Pink Lady z malinami
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Koktajl truskawkowy bezmleczny
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje, Dania wegańskie, Dobre dla dzieci

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.