Anjum  Anand

Lassi z jeżyn


Przepis z programu Łatwa kuchnia indyjska 2 (odc.4)
trudność: brak
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Lassi z jeżyn
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

300 g umytych jeżyn

200 g jogurtu naturalnego

140 ml wody

2 łyżeczki cukru lub miodu

½ łyżeczki soku z cytryny

 

 

Przygotowanie:


Zmiksować wszystkie składniki lassi. Ewentualnie dosłodzić do smaku. Przecedzić napój przez sito, aby pozbyć się pestek. Schłodzić w lodówce.

powrót

Podobne przepisy

Margarita truskawkowa
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.32)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Kompot owocowy na Martini z płatkami migdałowymi
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Maryla al dente (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Ajran
Agata Jędraszczak
Przepis z programu ImprezuJEMY (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia arabska
Gorąca czekolada
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Smoothie przeciwstarzeniowy
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Shot biało-czerwony
Agata Jędraszczak
Przepis z programu ImprezuJEMY (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.