Lassi z jeżyn

Lassi z jeżyn
Oceń przepis:
19 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Anjum Anand

Seria kulinarna:
Łatwa kuchnia indyjska 2 (odc.4)
Rodzaj dania:
Napoje
Kuchnia świata:
Kuchnia indyjska
Ilość osób:
2

Składniki:

  • 300 g umytych jeżyn
  • 200 g jogurtu naturalnego
  • 140 ml wody
  • 2 łyżeczki cukru lub miodu
  • ½ łyżeczki soku z cytryny

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Zmiksować wszystkie składniki lassi. Ewentualnie dosłodzić do smaku. Przecedzić napój przez sito, aby pozbyć się pestek. Schłodzić w lodówce.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA