Langustynki

Przepis z programu Kucharze świata (odc.6)
trudność: trudne
rodzaj dania: Owoce morza

Langustynki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

6 dużych

obranych marchewek

8 dymek

oczyszczonych i przyciętych do 15 cm

 

 

Przygotowanie:


Każdą marchewkę kroimy na 3 równe części. Każdy kawałek przykrawamy do kształtu ośmiobocznego wrzeciona. Wrzucamy je do lekko osolonego wrzątku i gotujemy 30 sekund. Wyjmujemy łyżką cedzakową i wkładamy do lodowatej wody. Następnie do wrzątku wrzucamy na 30 sekund dymkę. Ją również przekładamy do wody z lodem, po czym osączamy wraz z marchewką na papierowym ręczniku.

powrót

Podobne przepisy

Smażone krewetki z sosem z jabłka i marakui
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
Sajgonki
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Poczštki (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Smażone kalmary podane z sosem tatarskim
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 4 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia bałkańska
Placuszki papad z krewetkami
Rick Stein
Przepis z programu Morska odyseja Ricka Steina Wyprawa w morze i tułaczka po Goa (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.