Langustynki po bretońsku

Przepis z programu Kucharze świata (odc.4)
trudność: trudne
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Langustynki po bretońsku
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

16 langustynek (lub wielkich krewetek)

sól i świeżo zmielony pieprz

¼ szklanki oliwy z oliwek

 

 

Przygotowanie:


Odrywamy ogony, usuwamy pancerzyki i strunę grzbietową. Czyścimy głowy, szczypce i pancerzyki – będą potrzebne do sosu. Doprawiamy ogony solą i pieprzem. Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy je, aż będą półprzezroczyste przez 4–6 minut. Uwaga, nie smażyć za długo!

powrót

Podobne przepisy

Cavatelli z małżami
Antonio  Carluccio
Przepis z programu Antonio Carluccio ucztuje w południowej Italii Apulia (odc.3)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Grillowane faszerowane kalmary
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Owoce morza, Dania z grilla
Krewetki z woka ze smażonym surowym  boczkiem
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Kalmar z grilla
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Zupa z krabem i kukurydzą
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 38)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Owoce morza

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.