La choucroute garnier a l’Alsacienne

Przepis z programu Szefowie kuchni 2 (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

La choucroute garnier a l’Alsacienne
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

Przygotowanie składników

80 dag kapusty kiszonej

10 dag cebuli białej

1,5 l wywaru warzywnego

10 dag smalcu

50 ml wiśniówki

białe wino

 

Przygotowanie mięsa i wędliny

30 dag golonki

15 dag polędwicy wieprzowej

20 dag boczku wieprzowego

10 dag kiełbasy żywieckiej

10 dag kiełbasy myśliwskiej

10 dag kiełbasy podwawelskiej

Przygotowanie:

Cebulę kroimy w kostkę, wrzucamy do szerokiego garnka z rozpuszczonym smalcem, dodajemy kiszoną kapustę i wszystko razem przesmażamy. Zalewamy wywarem, białym winem i wiśniówką, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, jałowiec i przyprawy. Do gotującej się kapusty dodajemy golonkę, po godzinie polędwicę i boczek. Po upływie następnej godziny dodajemy kiełbasy w całości. Wszystko gotujemy na wolnym ogniu przez 40 min. Następnie sprawdzamy czy nasze mięsa są już miękkie i wyjmujemy je z kapusty. Nakładamy kapustę na talerz i układamy na niej pokrojone mięsa i kiełbasy.

powrót

Podobne przepisy

Cielęcina z sosem tuńczykowym z kaparami i anchois
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Gyutataki
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia japońska
Kotlety wieprzowe z ziemniakami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Kotlety cielęce z balsamico
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.