Tomasz Jakubiak

Kwiaty cukinii faszerowane mięsem


Przepis z programu Jakubiak w sezonie (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

odsłon: 7677

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

kwiaty cukinii

mielone mięso drobiowe

1 szalotka

1 ząbki czosnku

oliwa

2 pęczki natki pietruszki

skórka z cytryny

słodkie pomidory w puszce

papryczka chilli

limonka

pół czerwonej cebuli

 

Przygotowanie:

Mięso łączę w misce z posiekanym pęczkiem natki, roztartym 1 ząbkiem czosnku, pokrojoną w drobną kostkę i przesmażoną na oliwie szalotką. Doprawiam solą i pieprzem, mieszam wszystkie składniki.
Czerwoną cebulę kroję w kostkę, podsmażam na oliwie, dodaję 1 ząbek czosnku i posiekane chilli. Po chwili smażenia dodaję pomidory w puszce, skórkę cytrynową, sok z limonki i posiekaną natkę.
Mięsnym farszem nadziewam kwiaty cukini. Sos przelewam do naczynia do zapiekania, układam w nim kwiaty cukinii i zapiekam przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.

powrót

Podobne przepisy

Placki cytrusowe
Kim McCosker
Przepis z programu 4 składniki (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Rolada szpinakowa
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 6 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Carpaccio z buraków, oscypka i jeżyn
  Vienio
Przepis z programu Ślinotok (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
Omlety ziołowe z warzywami
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Ziemniaki puree
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.