Kinga Paruzel

Kwaśna zupa z wiśniami i lodami


Przepis z programu Z.U.P.A. 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

Kwaśna zupa z wiśniami i lodami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

300 ml soku wiśniowego

300 ml soku pomarańczowego

600 g wydrylowanych wiśni

4 łyżki miodu

1 łyżka mąki ziemniaczanej

1 l lodów waniliowych

10 g pistacji solonych

szczypta cynamonu

Przygotowanie:

W garnku podgrzej sok wiśniowy i ¾ soku pomarańczowego. Dodaj wydrylowane wiśnie, miód i cynamon. Całość wymieszaj i zagotuj. Do pozostałej części soku pomarańczowego dodaj mąkę ziemniaczaną i dodaj do zupy stale mieszając, kiedy wiśnie będą miękkie. Ostudź zupę i przełóż do lodówki. Posiekaj pistacje. Podawaj mocno schłodzoną z gałkami lodów i pistacjami. Udekoruj listkami mięty.

powrót

Podobne przepisy

Zupa z karpia z rodzynkami
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Krem z ziemniaka z zakwasem do żurku z kindziukiem
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 5
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Minestrone z pesto
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Ekspressowa zupa z tofu
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia chińska
Chłodnik z awokado z sałatką z kraba i selera naciowego
Gosia  Molska
Przepis z programu Posmak świata (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia chilijska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.