Kinga Paruzel

Kwaśna zupa z wiśniami i lodami


Przepis z programu Z.U.P.A. 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

Kwaśna zupa z wiśniami i lodami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

300 ml soku wiśniowego

300 ml soku pomarańczowego

600 g wydrylowanych wiśni

4 łyżki miodu

1 łyżka mąki ziemniaczanej

1 l lodów waniliowych

10 g pistacji solonych

szczypta cynamonu

Przygotowanie:

W garnku podgrzej sok wiśniowy i ¾ soku pomarańczowego. Dodaj wydrylowane wiśnie, miód i cynamon. Całość wymieszaj i zagotuj. Do pozostałej części soku pomarańczowego dodaj mąkę ziemniaczaną i dodaj do zupy stale mieszając, kiedy wiśnie będą miękkie. Ostudź zupę i przełóż do lodówki. Posiekaj pistacje. Podawaj mocno schłodzoną z gałkami lodów i pistacjami. Udekoruj listkami mięty.

powrót

Podobne przepisy

Gallurese, ukryta zupa
Gieno Mientkiewicz
Przepis z programu Przez dziurkę od sera (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Zupy
Harira wegetariańska
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Fińska grochówka
Dave  Myers
Przepis z programu Kudłacze na motorach - wokół Bałtyku (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zupy
Ekspressowa zupa z tofu
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia chińska
Zupa po warmińsku z pulpecikami i zacierkami
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Rosół z gęsi z makaronem
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zupy, Dania z gęsiny
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.