Kwaśna zupa z makaronem gryczanym

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

Kwaśna zupa z makaronem gryczanym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

pół opakowania makaronu gryczanego

500 ml bulionu rybnego (albo jarzynowego)

1 łyżka brązowego octu

1 pokrojony ogórek

1 pokrojona gruszka nashi

4 kawałki jedwabistego tofu

2 jajka ugotowane na miękko

1 filiżanka kiełków fasoli

1 posiekana zielona część dymki



Przygotowanie:

Do garnka wlać bulion i ocet. Doprowadzić do wrzenia. Makaron ugotować al dente. Odcedzić i przelać zimną wodą. Przełożyć do dwóch miseczek, posypać ogórkiem i gruszką. Zalać bulionem. Dodać przekrojone na pół jajka i kawałki tofu.

Przybrać kiełkami fasoli i dymką.

powrót

Podobne przepisy

Kotewka i zupa z dna plecaka
Łukasz Łuczaj
Przepis z programu Dziki obiad Łukasza Łuczaja (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zupy
Warzywna zupa z Genui
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Zupa chlebowa
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Zupa z soczewicy z chorizo
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa tiza
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Jesienny krem z topinamburu
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak w sezonie 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.