Iwona  Zasuwa

Kutia


Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Desery, Dania wegańskie

odsłon: 3930

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

szklanka kaszy pęczak

szklanka maku

garść daktyli

garść fig

garść rodzynek

garść moreli

garść orzechów laskowych i włoskich

garść migdałów

syrop daktylowy z kilku daktyli

szklanka mleka roślinnego

sok z cytryny do smaku

Przygotowanie:

Ugotuj kaszę pęczak na pół miękko i ostudź. Namoczony dzień wcześniej mak ugotuj i odcedź. Zmiksuj na gęstą masę, dodając stopniowo mleko roślinne.
Przygotuj domowy syrop daktylowy. Dwie garści daktyli namocz w niewielkiej ilości wody, a następnie zmiksuj na krem. Orzechy rozgnieć płaskim tasakiem, owoce posiekaj, połącz z pęczakiem i makiem, dodaj domowy syrop daktylowy oraz sok z cytryny do smaku. Kutia jest najsmaczniejsza następnego dnia.

powrót

Podobne przepisy

Buraczki z pomarańczami
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
Ziemniaki z pietruszką
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.