Iwona  Zasuwa

Kutia


Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Desery, Dania wegańskie

odsłon: 3606

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

szklanka kaszy pęczak

szklanka maku

garść daktyli

garść fig

garść rodzynek

garść moreli

garść orzechów laskowych i włoskich

garść migdałów

syrop daktylowy z kilku daktyli

szklanka mleka roślinnego

sok z cytryny do smaku

Przygotowanie:

Ugotuj kaszę pęczak na pół miękko i ostudź. Namoczony dzień wcześniej mak ugotuj i odcedź. Zmiksuj na gęstą masę, dodając stopniowo mleko roślinne.
Przygotuj domowy syrop daktylowy. Dwie garści daktyli namocz w niewielkiej ilości wody, a następnie zmiksuj na krem. Orzechy rozgnieć płaskim tasakiem, owoce posiekaj, połącz z pęczakiem i makiem, dodaj domowy syrop daktylowy oraz sok z cytryny do smaku. Kutia jest najsmaczniejsza następnego dnia.

powrót

Podobne przepisy

Rozgrzewająca owsianka
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Inne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Zimny mus kawa z mlekiem w filiżance
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Rożki z warzywami
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania dietetyczne
Krówki
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia polska
Pascha z mango
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU wielkanoc
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Desery, Potrawy wielkanocne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.