Kuskus z warzywami cebulowymi

Kuskus z warzywami cebulowymi
Oceń przepis:
35 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Anna Olson

Seria kulinarna:
Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.18)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Kuchnia świata:
Kuchnia marokańska
Ilość osób:
6

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Zalej kuskus 1 szklanką wrzątku, wymieszaj ze skórką cytrynową, przykryj i odstaw na 10 min. Spulchnij kuskus widelcem, żeby był sypki. Rozgrzej na patelni 1 łyżkę oliwy i podsmaż pora na małym ogniu przez 5 min, aż zmięknie. Zdejmij pora z patelni, wlej drugą łyżkę oliwy i podsmaż cebulę, aż się lekko zrumieni (ok. 15 min). Zmieszaj ostudzonego pora i cebulę z kuskusem, dodaj szczypiorek, dopraw do smaku i wstaw do lodówki przed podaniem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA