Jennifer  Paterson

Kuropatwy z kapustą


Przepis z programu Dwie puszyste damy (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

Kuropatwy z kapustą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 kuropatwa na osobę

1 średnia kapusta

poszatkowana

60 g masła

smalcu zwykłego lub z boczku

sól i świeżo mielony czarny pieprz

¼ łyżeczki papryki

kilka jagód jałowca

250 ml śmietany kremówki

 

 

Przygotowanie:


Podgotuj kapustę w osolonej wodzie przez 10 min i dobrze osącz. Stop tłuszcz w ciężkim rondlu i zrumień kuropatwy ze wszystkich stron. Dodaj kapustę, dopraw solą i pieprzem do smaku, posyp papryką i paroma owocami jałowca. Przykryj naczynie i duś 20 min. Dodaj śmietanę, rozprowadź równomiernie, skoryguj smak przyprawami i duś jeszcze 10 min.

powrót

Podobne przepisy

Kaczka w sosie sojowym
Kylie Kwong
Przepis z programu Kylie Kwong - czysta magia (odc.1)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia chińska
Kotlety po mediolańsku
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Fajitas z el popo
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Tournedos a la Rossini
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Kokosowe curry ze sri lanki
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia lankijska
Odsmażana fasola
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.