Jennifer  Paterson

Kuropatwy z kapustą


Przepis z programu Dwie puszyste damy (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

Kuropatwy z kapustą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 kuropatwa na osobę

1 średnia kapusta

poszatkowana

60 g masła

smalcu zwykłego lub z boczku

sól i świeżo mielony czarny pieprz

¼ łyżeczki papryki

kilka jagód jałowca

250 ml śmietany kremówki

 

 

Przygotowanie:


Podgotuj kapustę w osolonej wodzie przez 10 min i dobrze osącz. Stop tłuszcz w ciężkim rondlu i zrumień kuropatwy ze wszystkich stron. Dodaj kapustę, dopraw solą i pieprzem do smaku, posyp papryką i paroma owocami jałowca. Przykryj naczynie i duś 20 min. Dodaj śmietanę, rozprowadź równomiernie, skoryguj smak przyprawami i duś jeszcze 10 min.

powrót

Podobne przepisy

Parzybroda
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Bistecca alla pizzaiola
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Pieczeń z karkówki
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Perska gicz jagnięca
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania z jagnięciny i baraniny
kuchnia świata: Kuchnia arabska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.