Kurczak z tamaryndem

Przepis z programu Nancy Lam
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia indonezyjska

Kurczak z tamaryndem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 piersi kurczaka

2 łyżki oleju

tamarynd

1 łyżeczka czarnego pieprzu

3 łyżeczki cukru

dużą chochlę bulionu albo wody

2 łyżki sosu sojowego

 

 

Przygotowanie:


Kurczaka pokroić i zrumienić na oleju. Dodać tamarynd, czarny pieprz i cukier. Polać bulionem albo wodą. Doprowadzić do wrzenia i gotować na dużym ogniu, aż bulion zgęstnieje. Wlać sos sojowy i gotować dziesięć minut.

powrót

Podobne przepisy

Wieprzowina z pól ryżowych
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Gołąbki z kaszą, wątróbką i śliwkami
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak w sezonie 2 (odc. 1)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne, Gołąbki
kuchnia świata: Kuchnia polska
Kurczak z kokosem
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia koszerna
Fasolka po bretońsku a la Łapa
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Wołowina z orzechami nerkowca i chili w słodkim sosie sojowym
Przepis z programu Nancy Lam Orzechowe noce (odc.4)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia indonezyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.