Kurczak z sosem piri piri

Kurczak z sosem piri piri
Oceń przepis:
34 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Janella Purcell

Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 2 (odc. 14)
Rodzaj dania:
Dania mięsne

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Piersi z kurczaka cienko pokroić i lekko rozbić. Przyprawić solą, pieprzem, skórka i sokiem z cytryny oraz tymiankiem. Chili drobno pokroić. Dodać czosnek, oregano, sól, pieprz, paprykę i oliwę.
Kurczaka upiec na grillu. Posmarować marynatą. Podawać z awokado i pomidorkami skropionymi oliwą.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA