Kurczak z parmezanem cioci Rhondy

Przepis z programu Skok na spiżarnię (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

Kurczak z parmezanem cioci Rhondy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 piersi kurczaka bez skóry i kości

½ filiżanki mąki

4 rozkłócone jajka

½ filiżanki mleka

2 filiżanki pokruszonych płatków śniadaniowych

½ filiżanki sosu pomidorowego lub sosu do pizzy

tarty ser mozzarella

tarty parmezan

 

 

Przygotowanie:


Pokrój kurczaka w kawałki o grubości palca. Do jednej miski wsyp mąkę, do drugiej jajka i mleko, a do osobnej płatki śniadaniowe. Maczaj każdy kawałek kurczaka najpierw w mące, potem w mieszance mleka i jajek, a na koniec w pokruszonych płatkach. Połowę nuggetów rozłóż na blaszce do pieczenia i odłóż na bok. Rozsmaruj sos pomidorowy na drugiej blaszce. Rozłóż na niej resztę nuggetów i posyp tartą mozzarellą, a potem parmezanem. Piecz obie blaszki z kurczakiem w 190 stopni C. przez ok. 20 minut, aż kurczak dobrze się upiecze.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.