Janella  Purcell

Kurczak z kolendrą według Gary’ego


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia marokańska

Kurczak z kolendrą według Gary’ego
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 udka kurczaka

pół posiekanej cebuli

2 ząbki czosnku

pół pęczka kolendry

goździki

kmin

mielona kolendra

białko jaja

bakłażan

łyżka tahini

sól i pieprz

ciasto libańskie lub placki do sajgonek

 

 

Przygotowanie:


Mięso z kurczaka rozdrabniamy w blenderze. Dodajemy sól, pieprz i białko jaja. Cebulę podsmażamy na oliwie razem z przyprawami i po wystudzeniu łączymy z kurczakiem. Dodajemy kolendrę i przyprawy do smaku. Pieczemy bakłażana do miękkości. Wygarniamy miąższ i mieszamy go z czosnkiem i tahini. Mięso zawijamy w prostokąty z ciasta i smażymy na oliwie. Podajemy z bakłażanem.

powrót

Podobne przepisy

Roladki ze schabu ze śliwkami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 3 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Szaszłyki z wieprzowiny z morelami
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 5 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia węgierska
Burgery z indyka
Emeril Lagasse
Przepis z programu Esencja smaku Emerila (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Kotleciki jagnięce z pesto
Kim McCosker
Przepis z programu 4 składniki (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Chili con carne
Kim McCosker
Przepis z programu 4 składniki (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej, Kuchnia meksykańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.