Si King

Kurczak w sosie z brandy


Przepis z programu Kudłacze na motorach: Nie ma jak u mamy (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

Kurczak w sosie z brandy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

6 piersi kurczaka

100 ml brandy

100 ml kremówki

170 g małych pieczarek

30 g masła

1-2 łyżki oliwy

1 czerwona cebula

drobno posiekana

 

 

Przygotowanie:


Na patelni obsmażyć kurczaka na maśle z oliwą, dodać cebulę, smażyć, aż się zeszkli, ale nie zrumieni. Flambirować kurczaka w brandy (wlać brandy na patelnię i podpalić, poczekać, aż alkohol się wypali), a następnie dodać pieczarki. Wlać kremówkę, przełożyć wszystko do żaroodpornego naczynia, zakryć folią aluminiową i zapiekać w średnio nagrzanym piekarniku przez godzinę. Podawać z puree ziemniaczanym z masłem.

powrót

Podobne przepisy

Steki wieprzowe z zielonym groszkiem i pesto z bazylii
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 5 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia węgierska
Marynowane polędwiczki z gorgonzolą
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Kaczka w pomarańczach
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Potrawy na Boże Narodzenie, Dania z kaczki
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Tażin z kulkami mięsnymi i jajkami
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach znowu w trasie (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Bitki wieprzowe duszone z cebulką
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Pulpeciki z kurczaka w sosie koperkowym
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.