Kurczak w chińskim sosie śliwkowym

Przepis z programu Skok na spiżarnię (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia chińska

Kurczak w chińskim sosie śliwkowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 piersi kurczaka

1 filiżanka dżemu śliwkowego

¼ filiżanki sosu sojowego

1 łyżeczka oleju sezamowego

1 łyżka oliwy z oliwek

 

 

Przygotowanie:


Zamarynuj kurczaka w mieszance dżemu śliwkowego, sosu sojowego, oleju sezamowego i oliwy z oliwek. Smaż na patelni (lub grillu) przez 7 minut z każdej strony, albo – podsmażaj przez 3 minuty z każdej strony, a następnie dopiecz mięso przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni C.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.