Kurczak tikka masala

Kurczak tikka masala
Oceń przepis:
30 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Ainsley Harriott

Seria kulinarna:
Ekspres Ainsleya dla smakoszy (odc.5)
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia indyjska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Przyrządzić marynatę: imbir starty na tarce z drobnymi oczkami wymieszać z rozgniecionym czosnkiem, chili w proszku, sokiem z limonki, posiekaną kolendrą i łyżką oleju. Mięso pokroić na małe, płaskie kawałki (mniej więcej 3x3 cm) i włożyć do marynaty, zostawić na chwilę. Kawałki mięsa nabijać ściśle na patyczki do szaszłyków. Smażyć z obu stron na dobrze rozgrzanej patelni grillowej na złoto. Zdjąć usmażone kawałki z patyczków, włożyć do sosu i chwilę podgrzać. Placuszki chapati podgrzać na patelni, na której smażył się kurczak. Kawałki kurczaka w sosie podawać na placuszkach, pokropione sokiem z limonki lub cytryny.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA