Kurczak smażony w głębokim oleju z kurkumą

Przepis z programu Nancy Lam Oczyszczenie duszy (odc. 10)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia tajska

Kurczak smażony w głębokim oleju z kurkumą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 małe kurczaki

marynata:

świeży korzeń kurkumy

2 gałązki trawy cytrynowej

1 duża czerwona cebula albo kilka szalotek

półtorej łyżeczki soli

1 łyżeczkę cukru

2 szklanki oleju słonecznikowego

kurczaki podzielić na ćwiartki

 

 

Przygotowanie:


W moździerzu utłuc trawę cytrynową, kurkumę, czerwoną cebulę albo szalotki, sól, cukier. Kurczaki marynować kilka godzin. Część przypraw zostawić. Usmażyć kurczaki na płytkim oleju. Pozbyć się przypraw przypalonych podczas smażenia i dodać przyprawy odłożone na bok. Kurczaki podawać z gotowanym ryżem.

powrót

Podobne przepisy

Wieprzowina w mleku
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Souvlaki
Przepis z programu Chleby Paula Hollywooda (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Schab duszony w sosie miodowo-migdałowym
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Meksykańska sałatka ze smażonym kurczakiem
Przepis z programu Domowy kucharz 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Kotlety cielęce z balsamico
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.