Kurczak po pekińsku

Przepis z programu Skok na spiżarnię (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia chińska

Kurczak po pekińsku
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 filiżanki pokrojonego ciemnego mięsa z kurczaka

1 ogórek

1 łyżka imbiru

2 łyżki sosu sojowego

¼ filiżanki orzeszków fistaszkowych

2 łyżki sosu hoisin

1 pęczek dymki

 

 

Przygotowanie:


Posiekaj białe części dymki, a zielone części pokrój ukośnie w długie paski. Włóż zielone paski z dymki do lodowatej wody, żeby ładnie się skręciły. Połącz pokrojonego kurczaka z białymi częściami dymki, dodaj sos sojowy, imbir i sos hoisin, i dobrze wszystko wymieszaj. Umyj i obierz ogórka ze skórki. Pokrój na plasterki i nałóż kurczaka na wierzch. Udekoruj pokruszonymi fistaszkami i zielonymi częściami z dymki, które już powinny być ładnie skręcone.

powrót

Podobne przepisy

Duszone przepiórki na łożu z grzybów
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 5)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Warzywny stir-fry
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia chińska
Tatar
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Kotleciki cielęce smażone na soli
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 3 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.