Kurczak po kijowsku

Przepis z programu W interesie mięsożercy
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

Kurczak po kijowsku
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 piersi z kurczaka

2 ząbki czosnku

100 g masła

1 jajko

1/2 filiżanki mleka

1 filiżanka zwykłej mąki

1 filiżanka bułki tartej

1/2 filiżanki oliwy

świeża natka pietruszki

sól

pieprz

 

 

Przygotowanie:


Przykryj mięso folią spożywczą i delikatnie je rozbij za pomocą deseczki. Posól je i popieprz. Na środku piersi połóż rulonik masła i zrób mięsne zawiniątko. Do płaskiej miseczki wbij jajko, dodaj sól, trochę mleka i wszystko wymieszaj. Obtocz kotlety w mące, jajku i bułce tartej, po czym wstaw je na 20 min do lodówki. Rozgrzej oliwę na patelni i smaż piersi z każdej strony, aż będą złociste i chrupiące.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.